Cinema europeu

Logo de la European Film Academy

Els europeus van ser els pioners de la indústria de la fotografia del moviment, amb diversos enginyers innovadors i artistes que van impactar significativament, especialment a finals del segle xix. Louis Le Prince es va fer famós per la seva famosa Roundhay Garden Scene l'any 1888, la primera pel·lícula enregistrada en cel·luloide.

Els germans Skladanowsky de Berlín van utilitzar el seu "Bioscop" per sorprendre el públic del teatre Wintergarten amb el primer espectacle cinematogràfic de l'1 al 31 de novembre de 1895. Els germans Lumière van establir el cinematògraf; que va iniciar l'era del cinema mut, un període en què el cinema europeu va tenir un gran èxit comercial. Va romandre així fins a l'hostil Segona Guerra Mundial.[1] Aquests descobriments notables proporcionen una visió del poder del cinema europeu primerenc i de la seva influència en el cinema actual.

Entre els primers moviments cinematogràfics europeus notables s'inclouen l'expressionisme alemany (1920), cinema soviètic (1920), el cinema impressionista francès (1920) i el neorealisme italià (1940); va un període que ara es considera retrospectivament com "L'altre Hollywood". La guerra va desencadenar el naixement de l'art i, en aquest cas, el naixement del cinema.

L'expressionisme alemany evocava les emocions de la gent a través de visions i escenaris estranys i de malson, molt estilitzats i extremadament visibles a la vista. El cinema soviètic també compartia factors amb l'expressionisme i els seus membres van crear famoses teories del muntatge cinematogràfic com l'efecte Kino-eye, l'efecte Kuleshov i el muntatge d'atraccions.

El cinema impressionista francès va elaborar l'essència de la cinematografia, ja que França va ser un país pioner del cinema que va mostrar el seu naixement amb el mitjà inventat pels germans Lumière. El neorealisme italià va plasmar la realitat viva a través d'un punt de vista humà, creant pel·lícules de baix pressupost directament als carrers d'Itàlia. Tots els moviments cinematogràfics van estar fortament influenciats per la guerra, però això va servir de catalitzador per impulsar la indústria del cinema al màxim potencial a Europa.

Els moviments notables per tot cinema europeu primerenc van presentar convencions estilístiques, directors prominents i pel·lícules històriques que han influït el cinema modern d'avui en dia.

  1. «Cinema Europe: The Other Hollywood». Rovi. The New York Times. Arxivat de l'original el 2008-09-05. [Consulta: 18 juliol 2013].

© MMXXIII Rich X Search. We shall prevail. All rights reserved. Rich X Search